Experts: ramen en deuren potdichthouden is ongezond

Bron: nu.nl

Met de komst van kouder en natter weer kan de verleiding groot zijn om ramen en deuren gesloten te houden voor de warmte. Niettemin waarschuwen experts dat dit geen gezonde keuze is. Een gezond binnenklimaat is van cruciaal belang voor het welzijn, volgens Remi Hompe, voorzitter van Gezond Binnen, een platform dat tips biedt voor een gezonde binnenomgeving. Juist omdat we zoveel tijd binnen doorbrengen.

Een ongezond binnenklimaat kan te herkennen zijn aan schimmels en vochtige ruimtes. Hoewel deze zelf niet per se schadelijk hoeven te zijn, indiceert het wel dat fijnstof zich ophoopt. Dit bestrijdt je met een goed ventilatiesysteem en door regelmatig je ramen te openen. Bijvoorbeeld bij koken komt veel fijnstof vrij, om verspreiding te voorkomen wordt geadviseerd de achterste twee kookplaten te gebruiken en de afzuigkap langer aan te laten. Zet ook dan het liefst een raam open.

Volgens Hompe wordt er te weinig gecommuniceerd over het belang van gezonde binnenlucht. “Gaat het over gezond leven, dan gaat het vooral over gezond eten, meer bewegen en goed slapen. Terwijl: hoe schoner de lucht, hoe fitter en vitaler je je zal voelen.”

Shopping Cart