HOE KAN JE JE WONING

HET BESTE VENTILEREN?

In je huis wil je dat de lucht zo schoon mogelijk is. Helaas laat de luchtkwaliteit vaak te wensen over. Door bijvoorbeeld koken en stofzuigen ontstaan er stofdeeltjes in de lucht die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Maar wat houdt dat nou in, die luchtkwaliteit en wat betekent het voor jou?

Waarom moet je je woning ventileren?

Het is belangrijk om je huis goed te ventileren. Doe je dit niet, dan adem je namelijk schadelijke stoffen in zoals fijnstof en CO2 . Fijnstof is de verzamelnaam voor alle rondvliegende microdeeltjes tot een grootte van 10 micrometer. Zo klein dus dat je ze niet met het blote oog kan zien. Deze luchtvervuilers worden de hele dag door geproduceerd: tijden het koken, douchen of stofzuigen, door brandende kaarsen, en zelfs als je slaapt!

Als gevolg hiervan kan je hoofdpijn krijgen, ademhalingsproblemen en zelfs een toename in hart- en vaatziekten. Maar ook je woning kan lijden aan vochtige lucht dat ontstaat door slechte ventilatie. Zo kan er schimmel en houtrot ontstaan door slechte ventilatie. Genoeg redenen dus om je woning te ventileren.

Gelukkig zijn er genoeg manier om vandaag al je woning beter te ventileren

Zet je

ramen

open

Dit is veruit de makkelijkste manier om je huis direct beter te ventileren.  Gooi je ramen en deuren lekker open. Hierbij is het belangrijk dat je dit wel vaker op een dag doet. Met een half uurtje per dag ga je het niet redden.

Door meerdere keren per dag de ramen open te zetten verbeter je de luchtkwaliteit in huis heel makkelijk. Om sneller te ventileren is het slim om dit op verschillende plekken te doen; zo ontstaat er een luchtroom waardoor je huis of kamer veel sneller ventileert. Ook wanneer je slaapt is het slim om je raam op een kier te hebben staan.

Zet je afzuiger

eerder én

langer aan

Een afzuigkap helpt een boel. Alleen is een afzuigkap vaak niet krachtig genoeg om in zijn eentje alle lucht te reinigen. Zet daarom de afzuigkap aan vanaf het moment dat je begint te koken. Na het koken laat je de afzuigkap nog even aan staan. Zo zorg je ervoor dat je niet in de vieze kooklucht blijft zitten.

Meet de

luchtkwaliteit

in huis

Om optimaal te ventileren in huis wil je weten wat de piekmomenten zijn van vervuiling. Wanneer ontstaat de meeste (fijn)stof binnenshuis? Als je dit weet, kan je de volgende keer op tijd beginnen met ventileren. Met een fijnstofmeter weet je makkelijk en snel wat de luchtkwaliteit in jouw huis is. De bijbehorende webapplicatie geeft je live informatie over de luchtkwaliteit in je eigen huis.

Benieuwd naar wat wij voor jouw luchtkwaliteit kunnen betekenen?

€ 5,- korting op uw aankoop!

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg €5,- korting op uw volgende aankoop!

De kortingscode wordt na de e-mailbevestiging verstrekt.

Shopping Cart