Open haard produceert op vier uur evenveel fijnstof als autorit Brussel-Moskou én terug

Vuurkorven zijn zeer schadelijk voor het milieu én de volksgezondheid: een vuurkorf die 4 uur brand stoot fijnstof uit welke gelijk is aan een autorit van Brussel naar Moskou en terug, aldus een opiniestuk ingezonden door wetenschappers op VRT NWS. Deze uitspraak word geverifieerd door Knack, waarbij ze uitgaan van de fijnstof uitstoot in een open haard. Tevens stellen ze dat de lokale concentratie fijnstof veel meer geconcentreerd zal zijn bij een vuurkorf dan bij een autorit, waar men dan ook nog eens omheen blijft staan.

Lees ook: Artsen waarschuwen voor vuurkorf

Photo by Joël de Vriend on Unsplash

1 thought on “Open haard produceert op vier uur evenveel fijnstof als autorit Brussel-Moskou én terug”

  1. Pingback: 1000 euro voor wie zijn kachel sloopt: Nijmegen gaat houtstook verder aan banden leggen – AeroCount

Comments are closed.

Shopping Cart